Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Παυλόπουλος: "εμείς επιθυμούμε σχέσεις καλής γειτονίας με Τουρκία..."


"Γιατί πρέπει να τονίσω -και το λέω καλόπιστα- ότι εμείς είμαστε εκείνοι, οι οποίοι στηρίξαμε και στηρίζουμε τη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία, εμείς επιθυμούμε σχέσεις  καλής γειτονίας."
Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Έδεσσας. Εμείς βέβαια ελπίζαμε σε μια πιο δυναμική αντίδραση, από τον άνθρωπο που εκπροσωπεί τον ανώτατο θεσμό της χώρα σε μια ευθεία πρόκληση/αμφισβήτηση μιας Διεθνούς Συνθήκης όπως αυτής, της Λωζάνης.



Δεν επιθυμούμε καμία καλή γειτονία με την Τουρκία κύριε Παυλόπουλε. Πως μπορούμε να επιθυμούμε καλή γειτονία με αυτούς που κάνουν καθημερινές προκλητικές εναέριες παραβιάσεις, με αυτούς που μας πήραν την Κύπρο, τα παράλια της Μικράς Ασίας, την Πόλη μας και τόσα άλλα εδάφη? Με αυτούς που εισάγουν παράνομα στη χώρα μας μετανάστες έχοντας διάγει την μεταφορά τους σε κερδοφόρα επιχείρηση? Σε αυτούς που μας είχαν στη σκλαβιά 400 ολόκληρα χρόνια?
Το να επιθυμεί κάποιος "καλή γειτονία" με όλα τα -συνοπτικά- προαναφερθέντα, είναι σαν να λεεί κάποιος οτι θέλει να πίνει καφεδάκι με τον βιαστή της γυναίκας του...τόσο απλά.

Και εν πάσει περιπτώσει, σε θεσμικό επίπεδο. ώφειλε σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απαντήσει δυναμικά σε μια τόσο μεγάλη πρόκληση. Δεν μπορούμε συνεχώς να χαϊδεύουμε αυτιά όλων, Γερμανών, Τούρκων, Αμερικάνων. Πρέπει επιτέλους να έχουμε μια ελάχιστη εθνική αξιοπρέπεια. Και μάλιστα, υποθέτουμε πως ο κάθε Έλληνας, οποιωνδήποτε πολιτικών πεποιθήσεων, θα επιθυμούσε -επιτέλους- μια δυναμική αντίδραση σε τέτοιου είδους προκλήσεις.