Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Αχαΐα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «Παλαιολόγεια 2016»

Με απόλυτη επιτυχία και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκαν  χθές 22 Ιουλίου τα «Παλαιολόγεια 2016», από τον  Εκπολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Σαντομεριτών «Όρος Σκόλις» υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, στον περίβολο του ιερού ναού των Ταξιαρχών στο Σαντομέρι Αχαΐας. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε  προς τιμήν του τελευταίου Έλληνα αυτοκράτορα, Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου πλαισιώθηκε από το Βυζαντινό Μουσικό Σύλλογο ΑΧΕΠΑ (αρχιερεάς Νικόλαος Βαλληνδράς), υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Καυκόπουλου, μάγεψε το κοινό. Κεντρική ομιλήτρια η Σοφία Καυκοπούλου, διδάκτωρ Μεσαιωνικής Ιστορίας του ΑΠΘ και θεολόγος.

Ακολούθησε Τραπέζι στον Περίβολο του Ναού από εδέσματα που πρόσφεραν οι Νοικοκυρές του
Χωριού και όλοι σε μια Ατμόσφαιρα πραγματικά φιλική και φιλόξενη που κράτησε μέχρι αργά με τραγούδια από τις παρέες των χωριανών και των καλεσμένων υποσχέθηκαν να ανανεώσουν και να αναπτύξουν τις δράσεις της εκδήλωσης την επόμενη χρονιά.
Την εκδήλωση τίμησε παρευρισκόμενος  ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ο Περιφερειάρχης Αποστ.Κατσιφάρας, Ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας Χρ. Νικολάου και πολλοί τοπικοί παράγοντες της Δυτικής Αχαΐας.
Ευχαριστούμε Θερμά όλους όσους βοήθησαν και συνέβαλλαν για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκδήλωσης .Την Επιχείρηση ΚΟΥΛΟΥ για τα πεντανόστιμα λουκούμια που μας προσέφερε, την Λουκοπούλου Βιβή  που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για την κάλυψη της εκδήλωσης στον τομέα της Επικοινωνίας, την επταμελή  ομάδα του Συλλόγου Σανταμεριτών που πάντα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Δημοτικής αρχής και βοηθούν  με αγάπη όλοι μαζί για την ανάδειξη των παραδόσεων και την ανάπτυξη   του τόπου τους. (Πηγή: http://www.patrasevents.gr )