Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Τα 4 βήτα και ο δικέφαλος στην Σερβική Σημαία

Ας ρίξουμε μια ματιά τη σημαία της Σερβίας. Θα διακρίνετε ξεκάθαρα τον δικέφαλο αετό με το σταυρο τα τέσσερα Βήτα του οικόσημου των ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ. Τα τέσσερα Βήτα υποδηλώνονται σαν C και σημαίνουν Samo sloga Srbina spasava (Само слога Србина спасава = μόνο η ενότητα σώζει το Σέρβο). Τα 4 Β των Παλαιολόγων σήμαιναν Βασιλεύ Βασιλέων Βασιλεί Βοήθει = Βασιλιά των Βασιλέων (Χριστέ), βοήθα το βασιλιά (το Βυζαντινό αυτοκράτορα).
Δεν ξεχνούν βεβαίως ότι η μητέρα του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ήταν απο τη Σερβία, η Ελένη Δραγάση (Jelena Dragaš), κόρη του Σέρβου άρχοντα των Σερρών.
Η Σερβία νιώθει ότι ανήκει στην ίδια ιστορική και πνευματική οικογένεια με εμάς και ήταν παντοτινός σύμμαχος. Η Οθωμανική λέλαιπα δυστυχώς κατέστρεψε και αυτούς εκτός από την Ελλάδα.
Άλλη μια χώρα μαζί τη Ρωσία που δεν ξεχνά και τιμά.
Δυστυχώς η επίσημη Ελλάδα του σήμερα δείχνει να έχει ξεχάσει και αποκυρύξει όλες τις φάσεις της ιστορίας της στο βωμό του ευρώ, των μνημονίων και της σύγχρονης υποδούλωσης. Χρέος μας είναι να τιμούμε αλλά και να ερευνούμε μόνοι μας το παρελθόν αλλά και να το δισδάσκουμε στα παιδιά μας.